Jemné guacamole
20 min.
Ingredience
- 2kusyAvokádo
- 1kusRajčata
- 1kusCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Avokádo podélně rozpůlíme, pecku odstraníme (mělo by to jít snadno, do pecky stačí zaseknout nůž a lehce pootočit – ze zralého plodu lehce vyklouzne). Lžící vydlabeme dužinu.
- 2V míse dužinu důkladně rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory (pokud chceme guacamole jemné a zcela hladké, můžeme dužinu ušlehat v mixéru). Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou chili papričku a drobné kostičky rajčat. Směs ochutíme limetkovou šťávou, nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem, solí a pepřem. (Můžeme přidat i pár kapek tabaska a prolisovaný stroužek česneku.) Vše dobře promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.