Jemné hovězí hamburgery
37 min.
Ingredience
- 14kusůŽemle tuková
- 3kusyCibule červená
- 1,5kusySalát ledový
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůČesnekové máslo
- 250gramůKečup
- 150gramůPapriková pasta sladká
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1decilitrOlej olivový
- směs na hovězí karbanátky
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOmáčka k masu barbecue
- 2lžíceKečup ostrý
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaPepř bílý
- 60gramůStrouhanka
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.
- 2Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.
- 3Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.
- 4Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.