Jemné hovězí hamburgery

37 min.

Ingredience

    • 14kusůŽemle tuková
    • 3kusyCibule červená
    • 1,5kusySalát ledový
    • 1kusOkurka salátová
    • 200gramůČesnekové máslo
    • 250gramůKečup
    • 150gramůPapriková pasta sladká
    • 200gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 1decilitrOlej olivový
  • směs na hovězí karbanátky
Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.
  • 2
    Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.
  • 3
    Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.
  • 4
    Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.