Jemné křehké vepřové kotlety
0 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Vláknina
36 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
- 2Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova.
- 3Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
- 4Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.