Jemné nudle s houbami
60 min.
Ingredience
- Na nudle
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Na směs
- 1kusCibule
- 250gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme tužší nudlové těsto ze všech přísad. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 2,5 mm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme okapat.
- 2Jemně nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět, přisypeme nakrájené houby a podusíme. Přidáme protlak, nasekanou petrželovou nať, přimícháme uvařené nudle, zakapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dorůžova.
- 3Nudle podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.