Jemné sýrové sušenky
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMandle mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMandle plátky
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout.
- 2Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek.
- 3Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou.
- 4Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova.
- 5Podáváme k čaji nebo vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.