Jemný čokoládový koláč s mandlemi
60 min.
Ingredience
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle mleté
- 100gramůMandle
- 75gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku necháme zvolna rozpustit za častého míchání máslo a nalámanou čokoládu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- 2Odstavíme z plotny a přidáme jedno po druhém vejce - směs pokaždé dobře promícháme. Nakonec vmícháme mleté mandle, nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 3Těsto ihned nalijeme do kulaté formy o průměru 26cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme.
- 4Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
- 5Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a odstraníme pečicí papír. Po vychladnutí koláč hustě posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.