Jemný čokoládový koláč s mandlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku necháme zvolna rozpustit za častého míchání máslo a nalámanou čokoládu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • 2
    Odstavíme z plotny a přidáme jedno po druhém vejce - směs pokaždé dobře promícháme. Nakonec vmícháme mleté mandle, nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 3
    Těsto ihned nalijeme do kulaté formy o průměru 26cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme.
  • 4
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
  • 5
    Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a odstraníme pečicí papír. Po vychladnutí koláč hustě posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.