Jemný hlávkový salát s mozzarellou
15 min.

Ingredience
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 170gramůRajčata
- 100gramůCibulka jarní
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMozzarella
- 300gramůSalát hlávkový
- 6gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky.
- 2Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme.
- 3Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.