Jemný hráškový krém se salátem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 12gramůMáslo čerstvé
- 600gramůHrášek
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusJablka
- 1špetkaMáta
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty doměkka. Poté přidáme hrášek a za stálého míchání smažíme, dokud se nezačne lesknout a nedostane sytě zelenou barvu.
- 2Omyté, oloupané jablko a opraný salát nakrájíme nadrobno a přidáme k hrášku, zalijeme vodou a zvolna vaříme cca 10-15 minut, dokud hrášek nezměkne. Čerstvý hrášek je třeba vařit déle, než hrášek mražený. Po důkladném povaření opatrně slijeme do mixéru a umixujeme směs na jemný krém, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 3Na závěr smícháme žloutky se smetanou a šálkem polévky, vlijeme do polévky a vaříme na mírném ohni, dokud polévka nezačne vřít. Ihned podáváme s krutony, ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.