Jemný knedlík

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme.
  • 3
    Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem.
  • 4
    Knedlík vaříme asi 30-45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.