Jemný knedlík
65 min.
Ingredience
- Knedlík
- 6kusůRohlíky bílé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 2hrstiStrouhanka
- 1špetkaSůl
- Na vaření
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme.
- 3Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem.
- 4Knedlík vaříme asi 30-45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.