Jemný koláč s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 60gramůCukr krupice
- 125mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kilogramMeruňky
- 2lžíceCukr vanilka
- 1lžíceSkořice mletá
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme 10 minut odpočívat. Pak přidáme zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.
- 3Těsto vyndáme na vál a vyválíme z něj kruh. Těsto propícháme vidličkou, posypeme strouhankou a vypeckovanými meruňkami. Navrch nasypeme skořici, vanilkový cukr a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.