Jemný krůtí salát s hráškem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůHrášek mražený
- 300mililitrůKompot mandarinkový
- 1kusSalát ledový
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- 150gramůJogurt bílý
- 2lžíceMartell cognac
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Krůtí řízky omyjeme a povaříme v osolené vodě 10 - 12 minut. Hrášek rozmrazíme a mandarinky necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, nakrájíme na dílky.
- 2Na dresink dohladka vymícháme lučinu s jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem.
- 3Povařené vychladlé maso rozkrájíme na proužky. Mísu vyložíme omytými, na proužky pokrájenými salátovými listy. Všechny připravené suroviny kromě vajec rozložíme na salát, přelijeme dresinkem a ozdobíme dílky vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.