Jemný květákový mozeček s bylinkami
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule lahůdková
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMáslo nízkokalorické
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2kusyVejce slepičí
- Vařený karfiól
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 400gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a malý svazek omytého kopru a pažitky pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci, do vroucí osolené vody s kmínem, dáme květák a povaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 15 minut.
- 3Mezitím na rostlinném rozehřátém másle zpěníme cibulku. Uvařený scezený květák v misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pak ho přidáme k cibulce, dochutíme pepřem, přidáme rozkvedlaná vajíčka, bylinky a směs budeme míchat do doby, než vajíčka ztuhnou. Podle chuti květákový mozeček dosolíme. Podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.