Jemný makový koláč

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru, cukr, sůl, vanilkový cukr, rostlinný tuk, vejce a vypracujeme křehké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  • 2
    Rostlinný tuk rozpustíme v rendlíku a necháme trochu vychladnout. Tofu nakrájíme na kousky a rozmixujeme, hmotu přendáme do mísy, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vejce, pudinkový prášek se smetanovou příchutí, vanilkové aroma, rozehřátý tuk a pomocí šlehače vytvoříme hladkou hmotu.
  • 3
    Makovou nápň smícháme s vejci a rozinkami. Plech potřeme tukem, vyložíme dvěma třetinami těsta, rovnoměrně potřeme krémem z tofu a koláč předpékáme v předehřáté troubě na 175°C asi 10 minut.
  • 4
    Mezitím vyválíme ze zbylého těsta placku a rádýlkem jí pokrájíme na proužky silné asi 1 cm. Koláč vyndáme z trouby, na krém rozetřeme rovnoměrně makovou náplň a z proužků těsta vytvoříme na povrchu mřížku.
  • 5
    Smícháme žloutek, sójový nápoj a proužky těsta potřeme. Koláč dopékáme v troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.