Jemný rybí salát
45 min.

Ingredience
- 400gramůMořský jazyk
- 250gramůLosos - filety
- 250gramůMořský ďas
- 5gramůSůl
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůřepkový olej
- 20mililitrůOcet Sherry
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 5gramůBazalka
- 200gramůSalát hlávkový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
- 2Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
- 3Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
- 4Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
- 5Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.