Jemný salát z hřebenatek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.
  • 3
    Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.
  • 4
    Podáváme s opečeným toastem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.