Jemný salát z hřebenatek
30 min.
Ingredience
- 20kusůHřebenatka
- 1špetkaŠafrán
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůMajonéza
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůOlej olivový
- 60gramůKerblík
- 50mililitrůFrancouzská zálivka
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.
- 3Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.
- 4Podáváme s opečeným toastem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.