Jemný tvarohový koláč s jablky
85 min.

Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceZakysaná smetana
- 8kusůJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr vanilka
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
8 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, polovinu práškového cukru, prášek do pečiva, jedno vajíčko a zakysanou smetanu, přidáme trochu soli, vše důkladně prohněteme a těsto uložíme do chladu na 30 minut.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, příčně rozpůlíme, vykrojíme z nich jádřince a poloviny jablek pokapeme citronovou šťávou.
- 3Druhé vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku, přidáme k němu vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
- 4V misce utřeme žloutek s druhou polovinou cukru a tvarohem, do směsi přimícháme ochucený shíh.
- 5Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto a pak je vložíme do kulaté vymazané formy. Potřeme tvarohovou směsí, do ní naskládáme poloviny jablek a otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou.
- 6Koláč pečeme 55 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.