Jemný tvarohový koláč s jablky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
8 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, polovinu práškového cukru, prášek do pečiva, jedno vajíčko a zakysanou smetanu, přidáme trochu soli, vše důkladně prohněteme a těsto uložíme do chladu na 30 minut.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, příčně rozpůlíme, vykrojíme z nich jádřince a poloviny jablek pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Druhé vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku, přidáme k němu vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
  • 4
    V misce utřeme žloutek s druhou polovinou cukru a tvarohem, do směsi přimícháme ochucený shíh.
  • 5
    Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto a pak je vložíme do kulaté vymazané formy. Potřeme tvarohovou směsí, do ní naskládáme poloviny jablek a otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou.
  • 6
    Koláč pečeme 55 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.