Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek
45 min.
Ingredience
- Trojobal
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůVepřový bok
- 160gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůStrouhanka
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3špetkyKmín mletý
- 3špetkyPepř bílý
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1167 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
96 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku dáme do misky, zalijeme ji mlékem a necháme asi 5 minut namočenou. Omytý prorostlý bůček pokrájíme na kousky a pomeleme najemno na masovém strojku. Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do mísy k masu. Ještě přimícháme žloutek, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, mletý kmín, muškátový oříšek a nakonec namočenou strouhanku. Směs důkladně promícháme, misku zakryjeme a odložíme do chladničky.
- 2Druhý den připravíme trojobal: hladkou mouku + rozšlehaná vejce se solí + strouhanku. Ze směsi utvoříme kulaté (nebo oválné) placky silné 2-3 cm o průměru přibližně 6-8 cm. Listy hlávkového salátu omyjeme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozpálíme olej a řízky při mírnější teplotě osmažíme z každé strany dozlatova. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, na ně poklademe usmažené řízky a hned je servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.