Jemný západočeský hovězí guláš
70 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
889 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
- 3V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme. Když je maso zcela měkké, vlijeme do pánve smetanu, vše důkladně promícháme a necháme ještě krátce převařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.