Jeseter a krevety na sladkokyselo
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJeseter ruský
- 4kusyChřest bílý
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMajoránka
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 1špetkaFenykl obecný
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety jesetera nakrájíme na kostky, obalíme v mouce a cca 8min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme vyloupané krevety rozkrojené na poloviny, ochutíme solí, pepřem, fenyklem a odstavíme.
- 2Víno necháme svařit na polovinu množství.
- 3Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné proužky a společně s bobkovým listem orestujeme na troše rozehřátého oleje. Poté zalijeme zredukovaným vínem, přidáme třtinový cukr, ochutíme solí, pepřem, lístky majoránky a po 2 minutách odstavíme.
- 4Rybu a krevety rozdělíme na talíře, přelijeme sladkokyselým nálevem a před podáváním necháme marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.