Jeseter na maďarský způsob
60 min.
Ingredience
- 800gramůJeseter ruský
- 1,5litryVoda pitná
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůPetržel kudrnka
- 2decilitryZakysaná smetana
- 9gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.
- 2Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.
- 3Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.