Jeseter s čekankou
30 min.
Ingredience
- 600gramůJeseter ruský
- 40gramůŠalotka
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 200gramůČekanka
- 50mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme plátky jesetera, osušíme je a dáme stranou. Očistíme čekanku, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přidáme pokrájenou čekanku a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ji osmažíme.
- 2Přilijeme vinný ocet a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, worcestr a smetanu a vaříme vše na mírném plameni 5 minut za občasného zamíchání.
- 3Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi olej a smažíme na něm několik minut po každé straně plátky jesetera, dokud nebudou nazlátlé. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Rozložíme směs s čekankou na servírovací míse, na ni položíme plátky jesetera a hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.