Ježci s brusinkovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč a citron řádně omyjeme horkou vodou. Z kůry nakrájíme 5 proužků, šťávu vymačkáme. Hrušky omyjeme, oloupeme a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Mandle nakrájené na hranolky opražíme nasucho a dáme na talířek vychladnout.
  • 2
    Půl litru vody, bílé víno se skořicí, hřebíčky a proužky citrusové kůry uvedeme do varu. Poté vložíme hrušky a povaříme 10 minut přikryté. Odstavíme z ohně, rozmícháme 40 g cukru a necháme zcela vychladnout. Studené vložíme na dvě hodiny do chladničky.
  • 3
    Příprava omáčky: V červeném víně povaříme 4 minuty brusinky, poté rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme zpět do kastrolu. Pomerančovou šťávu scedíme, rozmícháme v ní dohladka pudink, přidáme do omáčky a minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, osladíme 50 g cukru a udržujeme teplé.
  • 4
    Hrušky vyjmeme z vychladlého nálevu a necháme okapat. Spodek hrušek mírně seřízneme tak, aby stály rovně, a napícháme do nich hustě mandle.
  • 5
    Horkou omáčku nalijeme na talířky, do středu postavíme hrušky a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.