Ježci s brusinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 90gramůCukr třtinový
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusPomeranče
- 4kusyHrušky
- 8kusůHřebíček
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVíno červené
- 200gramůBrusinky mražené
- 1lžičkaPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůMandle
- 1kusCitrony
- 0,25kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč a citron řádně omyjeme horkou vodou. Z kůry nakrájíme 5 proužků, šťávu vymačkáme. Hrušky omyjeme, oloupeme a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Mandle nakrájené na hranolky opražíme nasucho a dáme na talířek vychladnout.
- 2Půl litru vody, bílé víno se skořicí, hřebíčky a proužky citrusové kůry uvedeme do varu. Poté vložíme hrušky a povaříme 10 minut přikryté. Odstavíme z ohně, rozmícháme 40 g cukru a necháme zcela vychladnout. Studené vložíme na dvě hodiny do chladničky.
- 3Příprava omáčky: V červeném víně povaříme 4 minuty brusinky, poté rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme zpět do kastrolu. Pomerančovou šťávu scedíme, rozmícháme v ní dohladka pudink, přidáme do omáčky a minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, osladíme 50 g cukru a udržujeme teplé.
- 4Hrušky vyjmeme z vychladlého nálevu a necháme okapat. Spodek hrušek mírně seřízneme tak, aby stály rovně, a napícháme do nich hustě mandle.
- 5Horkou omáčku nalijeme na talířky, do středu postavíme hrušky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.