Ježíci
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůMandle
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.
- 2Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.
- 3Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.
- 4Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.