Jihlavská polévka z podmáslí
30 min.
Ingredience
- 1litrMléko - podmáslí
- 0,5litrVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody.
- 2Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku a tou zahustíme vodu s bramborami, když změknou. Potom do hrnce přimícháme podmáslí, za stálého míchání přidáme kmín a druhou polovinu másla, nakonec do ní vmícháme vajíčka. Polévku ještě chvíli vaříme, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 29. 4. 2016
Jihlavská polévka z podmáslí
Malinko jsem změnila postup. Nejdříve jsem si udělala jíšku, zalila vodou a rozmíchala a vložila brambory. Ochutila jsem a než se uvařily brambory, byla jíška dostatečně provařená. Pak jsem přilila podmáslí, přidala vejce, nechala přejít varem a dochutila.
Polévka nám chutnala, dávám palec nahoru 🙂