Jihoafrické vepřové karbanátky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme zapékací mísu.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a na středním plameni 2-3 minuty restujeme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme BBB kari koření, sušené BBB meruňky a restujeme další 1-2 minuty. Směs z pánve vložíme do velké misky, přidáme med, vinný ocet, mandlovou mouku a smícháme. Nakonec přidáme mleté vepřové maso a dobře promícháme, dokud se vše řádně nespojí.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme placičky a skládáme je do zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut a uprostřed doby pečení placičky otočíme.
  • 4
    Vytáhneme z trouby a osušíme je na talíři na papírových utěrkách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.