Jihoafrické vepřové karbanátky
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 20gramůMed včelí
- 60mililitrůOcet vinný
- 55gramůMouka mandlová
- 455gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaKari koření
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstMeruňky sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme zapékací mísu.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a na středním plameni 2-3 minuty restujeme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme BBB kari koření, sušené BBB meruňky a restujeme další 1-2 minuty. Směs z pánve vložíme do velké misky, přidáme med, vinný ocet, mandlovou mouku a smícháme. Nakonec přidáme mleté vepřové maso a dobře promícháme, dokud se vše řádně nespojí.
- 3Ze směsi tvarujeme placičky a skládáme je do zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut a uprostřed doby pečení placičky otočíme.
- 4Vytáhneme z trouby a osušíme je na talíři na papírových utěrkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.