Jihoafrický chléb se semínky
90 min.
Ingredience
- 3lžičkyDroždí
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMouka pšeničná celozrnná
- 3lžičkySezam - semena
- 3lžičkySlunečnice - semena
- 3lžičkyLněné semínko
- 3lžičkyMák - semena
- 3lžičkySměs ořechů
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.
- 2Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.
- 3Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.
- 4Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.