Jihoafrický chléb se semínky

90 min.

Ingredience

    • 3lžičkyDroždí
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 375gramůMouka pšeničná hladká
    • 125gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 3lžičkySezam - semena
    • 3lžičkySlunečnice - semena
    • 3lžičkyLněné semínko
    • 3lžičkyMák - semena
    • 3lžičkySměs ořechů
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.
  • 2
    Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.
  • 3
    Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.
  • 4
    Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.