Jihočeská lepenice

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
  • 3
    Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
  • 4
    Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.