Jihočeská lepenice
45 min.
Ingredience
- 1350gramůBrambory
- 1500gramůZelí kysané
- 80gramůTuk
- 100gramůCibule
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
- 3Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
- 4Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.