Jihočeská masová roláda

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1636 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
158 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.
  • 2
    Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.
  • 3
    Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.
  • 4
    Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.