Jihočeská minutka z krůtího masa

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku a sýr nakrájíme na plátky.
  • 2
    Krůtí prsa omyjeme pod studenou vodou, osušíme, naporcujeme je, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme nakrájenou šunku a sýr, maso přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovací jehlou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a připravené maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak přilijeme pivo a pod pokličkou ho dusíme, až je měkké. Během dušení přiléváme vodu.
  • 4
    Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme vypečenou šťávou s pivem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.