Jihočeská minutka z krůtího masa
30 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 4plátkyŠunka dušená
- 4plátkySýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku a sýr nakrájíme na plátky.
- 2Krůtí prsa omyjeme pod studenou vodou, osušíme, naporcujeme je, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme nakrájenou šunku a sýr, maso přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovací jehlou.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a připravené maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak přilijeme pivo a pod pokličkou ho dusíme, až je měkké. Během dušení přiléváme vodu.
- 4Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme vypečenou šťávou s pivem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.