Jihočeské krůtí nudličky
30 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme je na nudličky.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, které opepříme a osolíme a prudce za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo a dusíme, až je maso měkké.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přisypeme nakrájené žampiony, podlijeme je vodou a krátce povaříme. Pak k nim přimícháme smetanu, podle chuti směs opepříme a osolíme, vložíme do ní kousky masa, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.