Jihočeské roštěnky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
49 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Játra opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na plátky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z Masoxu a krátce podusit.
  • 4
    V jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kolečka párků, plátky jater a opečeme. Opečené párky a játra z pánve vyjmeme do mísy a dáme do tepla. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme hladkou moukou a zalijeme masoxovým vývarem. Vaříme, dokud nezačne houstnout.
  • 5
    Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme porci osmažených párků a jater a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.