Jihočeské zelňáky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250gramůVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí nadrobno překrájíme.
- 2Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem.
- 3Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky).
- 4Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Jihočeské zelňáky
Podobné placky máme rádi jako chuťovku k čaji. Část sádla jsem nahradila mletými škvarky, doporučuju. Příště asi zkusím vyválet ještě tenčí placku, aby byly zelňáky ještě křupavější. Hodnotím kladně.