Jihočeské zelňáky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí nadrobno překrájíme.
  • 2
    Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem.
  • 3
    Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky).
  • 4
    Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Jihočeské zelňáky
Podobné placky máme rádi jako chuťovku k čaji. Část sádla jsem nahradila mletými škvarky, doporučuju. Příště asi zkusím vyválet ještě tenčí placku, aby byly zelňáky ještě křupavější. Hodnotím kladně.