Jihočeské žemlové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 50gramůAnglická slanina
- 5gramůTuk
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
63 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
- 2V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.
- 3Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.
- 4Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.
- 5Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.