Jihočeské žemlové knedlíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
63 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.
  • 4
    Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.
  • 5
    Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.