Jihočeský vepřový biftek
20 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 4špetkySůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej olivový
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Vápník
43 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájené bifteky odblaníme, dlaní naklepeme. Polijeme olejem a necháme v lednici odpočinout nejméně 180 minut.
- 2Následně bifteky osolíme, opepříme, posypeme moukou. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme bifteky a opékáme je po obou stranách 5 minut.
- 3Teplé bifteky rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř přidáme půlku citrónu na dochucení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.