Jihomoravské skopové kotlety se sýrem
30 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové kotlety
- 1lžíceSardelová pasta
- 2kusyCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, nakrájíme je nadrobno a smícháme se sardelovou pastou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
- 2Skopové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme a z jedné strany potřeme sardelovou pastou s cibulí.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, kotlety na máslo pokládáme nepomazanou stranou dolů a krátce opečeme. Pak je obrátíme, prudce opečeme z druhé strany a vyjmeme.
- 4Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme pivo, promícháme, krátce převaříme, dochutíme pepřem a solí. Kotlety vložíme zpět do pánve, prohřejeme a rozdělíme na talíře, kde je polijeme šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.