Jihomoravské skopové kotlety se sýrem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme, nakrájíme je nadrobno a smícháme se sardelovou pastou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
  • 2
    Skopové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme a z jedné strany potřeme sardelovou pastou s cibulí.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, kotlety na máslo pokládáme nepomazanou stranou dolů a krátce opečeme. Pak je obrátíme, prudce opečeme z druhé strany a vyjmeme.
  • 4
    Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme pivo, promícháme, krátce převaříme, dochutíme pepřem a solí. Kotlety vložíme zpět do pánve, prohřejeme a rozdělíme na talíře, kde je polijeme šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.