Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa
40 min.
Ingredience
- 350gramůVepřová kýta
- 350gramůHovězí svíčková
- 125gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a potřeme máslem.
- 2Do mísy rozložíme nakrájené hovězí maso, na každý kousek položíme plátek slaniny a kolečko cibule a nahoru plátek vepřového masa. Vše zalijeme pivem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet. Pak maso, slaninu i cibuli střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle, opepříme, osolíme a upečeme zvolna ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.