Jihothajské dušené kuřecí na kari
50 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 400mililitrůKokosová smetana
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyLimetka
- 2kusyChilli paprička
- 1hrstCibulka jarní
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1000gramůKuře
- Kari pasta
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.
- 2Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
- 3Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.