Jilemnické houbové kyselo
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůChlebový kvásek
- 1,25decilitryZakysaná smetana
- 50gramůHouby sušené
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené houby namočíme do studené vody asi na 1 hodinu. Pak je scedíme, drobně pokrájíme a dáme je vařit do 1 litru vody se solí, kmínem a pepřem. Vaříme při mírné teplotě.
- 2Chlebový kvásek dobře rozmícháme v mléku a zamícháme do bublající polévky, promícháme a necháme rozvařit.
- 3V hrnečku rozmícháme zakysanou smetanu s žloutky a opatrně ji vmícháme do polévky. Už nevaříme, ale stále mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme 2 lžíce másla, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.