Jitrnice v pivní omáčce
23 min.
Ingredience
- 4kusyJitrnice domácí
- 3šálkyPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2lžícePerník
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
458 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.