Jogurtové dalamánky se sezamem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceSezam - semena
- 15gramůDroždí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekMléko polotučné
- 2,5hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a jogurtem, přidáme droždí rozdrobené v troše oslazeného mléka a přilijeme rozpuštěné, vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
- 2Z těsta na pomoučeném válu tvarujeme dalamánky. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech posypaný moukou. Dalamánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Necháme je na plechu 10 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.