Jogurtové muffiny s kukuřicí, paprikou a sýrem
65 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- Těsto
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 150gramůPolenta instantní
- 2gramyMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 2špetkyJedlá soda
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Čedar
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůJogurt bílý choceňský smetanový
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé omyté papriky (zelenou a červenou) spolu s malou chilli papričkou rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme okapat. Do mísy vsypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Vše promícháme s nastrouhaným sýrem (80 g), dochutíme solí a pepřem.
- 2V menší misce vyšleháme olivový olej s vejcem a postupně zašleháme smetanový jogurt. Tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce, těsto dobře promícháme, poté přidáme papriky s kukuřicí a znovu vše důkladně promícháme.
- 3Formu na 12 ks muffinů vytřeme olivovým olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 35 minut. Po upečení je necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, poté vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.