Jogurtové noky ve višňové omáčce

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 6 lžících studené vody necháme nabobtnat želatinu. Řádně omytý citron osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. 2 lžíce citronové šťávy a citronovou kůru rozmícháme v jogurtu s 50 g moučkového cukru, 3 lžíce jogurtové směsi rozmícháme se želatinou, vrátíme zpět do směsi.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, zlehka vmícháme do jogurtové směsi a uložíme do misky o průměru 15 - 17 cm. Povrch vyhladíme a vložíme na 6 hodin do chladničky.
  • 3
    Z kompotu slijeme nálev, třetinu plodů necháme vcelku, ostatní rozmixujeme i s nálevem. Vlijeme do kastrolku, přidáme cukr, zbylou citronovou šťávu, špetku skořice a hřebíčku a uvedeme do varu. Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, přilijeme do omáčky, necháme přejít varem, na závěr vmícháme odložené celé višně.
  • 4
    Při servírování rozdělíme omáčku na 4 talířky, lžící omočenou ve studené vodě vykrajujeme z jogurtové směsi noky a klademe na talířky. Dezert ozdobíme mandlovými hoblinkami a lístky citronové trávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.