Jůla
75 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1000gramůČervená řepa
- 1špetkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Řepu oloupeme, nastrouháme a podusíme ve vlastní šťávě.
- 2Zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmažíme za stálého míchání.
- 3Jakmile je řepa téměř měkká, tak přidáme zpěněnou cibuli a necháme dodusit doměkka.
- 4Přilijeme mléko či smetanu, ochutíme solí, cukrem, okyselíme a ještě krátce podusíme.
- 5Na závěr přidáme sekaný kopr nebo pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.