Jupka
60 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka polohrubá
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl mořská
- Na nádivku
- 300gramůJehněčí maso
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.
- 2Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.
- 3Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.
- 4První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.
- 5Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.