Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy
100 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusJablka
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1200gramůKachna domácí
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
67 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
881 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.
- 2Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.
- 3V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.
- 4Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.