Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
67 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
881 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.
  • 2
    Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.
  • 3
    V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.
  • 4
    Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.