Kachna na granátových jablkách
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 80mililitrůOlej olivový
- 6kusůJablko granátové
- 2lžíceCukr krupice
- 65mililitrůCitronová šťáva
- 1kilogramKachní prsa
- 1kusPomeranče
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstOřechy vlašské
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Na polovině oleje necháme zesklovatět kolečka cibule a kurkumu. Přidáme ořechy, vývar, sůl a pepř. Směs vaříme zakrytou dvacet minut. Jablka rozkrojíme napůl, zbavíme je semínek, polovinu rozmixujeme a vmícháme cukr a citronovou šťávu.
- 2Kachnu několikrát nařežeme z obou stran, grilujeme ji asi deset minut, pak ji otočíme a pečeme čtyři minuty.
- 3K masu přidáme granátovou směs, cibuli, citron, pomeranč, zbytky jablka a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.