Kachna na houbách a česneku
200 min.
Ingredience
- 65mililitrůOmáčka ústřicová
- 4kusyKachní prsa
- 1šálekHouby čerstvé
- 1šálekCibulka jarní
- 65mililitrůOmáčka sójová
- 400gramůNudle rýžové
- 60mililitrůOlej sezamový
- 500mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1819 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
147 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
583 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu jednu až dvě hodiny marinujeme ve směsi omáček a šesti stroužků česneku na plátky. Mezitím uvaříme rýžové nudle, poté k nim přidáme houby a cibulku, oboje nakrájené na tenké plátky, dvě lžíce sezamového oleje a necháme stranou.
- 2Na pánvi s jednou lžící oleje smažíme dvě minuty z obou stran kachní prsíčka, poté je dopečeme asi patnáct minut v troubě na 180 stupňů Celsia, po vyjmutí restujeme ještě pět minut na plotně.
- 3Na pánvi s podzemnicovým olejem smažíme dozlatova placičky z nudlové směsi.
- 4Kachní prsa podáváme na plátky s placičkami a sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.