Kachna na houbách a česneku

200 min.

Ingredience

    • 65mililitrůOmáčka ústřicová
    • 4kusyKachní prsa
    • 1šálekHouby čerstvé
    • 1šálekCibulka jarní
    • 65mililitrůOmáčka sójová
    • 400gramůNudle rýžové
    • 60mililitrůOlej sezamový
    • 500mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1819 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
147 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
583 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu jednu až dvě hodiny marinujeme ve směsi omáček a šesti stroužků česneku na plátky. Mezitím uvaříme rýžové nudle, poté k nim přidáme houby a cibulku, oboje nakrájené na tenké plátky, dvě lžíce sezamového oleje a necháme stranou.
  • 2
    Na pánvi s jednou lžící oleje smažíme dvě minuty z obou stran kachní prsíčka, poté je dopečeme asi patnáct minut v troubě na 180 stupňů Celsia, po vyjmutí restujeme ještě pět minut na plotně.
  • 3
    Na pánvi s podzemnicovým olejem smažíme dozlatova placičky z nudlové směsi.
  • 4
    Kachní prsa podáváme na plátky s placičkami a sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.