Kachna obložená plněnými jablky

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
75 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.
  • 2
    Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.
  • 3
    Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.
  • 4
    Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.