Kachna obložená plněnými jablky
145 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5decilitrVíno červené
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
75 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.
- 2Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.
- 3Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.
- 4Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.