Kachna opékaná ve woku
35 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 2špetkySůl
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPórek
- 100gramůShiitake houby
- 100gramůBambusové výhonky
- 3lžíceOlej sójový
- 20gramůZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 200mililitrůVíno rýžové čínské
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 300gramůAnanas
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kachní prsa a pokrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 centimetry a osolíme je.
- 2Papriky omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a ovadlé zelené listy. Rozřízneme pórek podélně a nakrájíme na nudličky. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.
- 3Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vložíme kostičky z kachního masa a 5 minut je zprudka osmahneme.
- 4Vyndáme maso z pánve a vložíme do ní kostičky paprik, nudličky pórku a kousky bambusových výhonků a houby shiitake. Nastrouháme zázvor a přidáme ho k zeleninové směsi.
- 5V misce si rozmícháme Solamyl, sójovou omáčku, rýžové víno a balzamico ocet. Přilijeme ji k zelenině a přidáme na kousky pokrájený ananas. Podusíme.
- 6Na závěr přidáme opečené kachní maso, směs promícháme a ještě chvíli zahříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.