Kachna opékaná ve woku

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kachní prsa a pokrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 centimetry a osolíme je.
  • 2
    Papriky omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a ovadlé zelené listy. Rozřízneme pórek podélně a nakrájíme na nudličky. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.
  • 3
    Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vložíme kostičky z kachního masa a 5 minut je zprudka osmahneme.
  • 4
    Vyndáme maso z pánve a vložíme do ní kostičky paprik, nudličky pórku a kousky bambusových výhonků a houby shiitake. Nastrouháme zázvor a přidáme ho k zeleninové směsi.
  • 5
    V misce si rozmícháme Solamyl, sójovou omáčku, rýžové víno a balzamico ocet. Přilijeme ji k zelenině a přidáme na kousky pokrájený ananas. Podusíme.
  • 6
    Na závěr přidáme opečené kachní maso, směs promícháme a ještě chvíli zahříváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.