Kachna pečená na olivách
110 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 15gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 150gramůOlivy zelené
- 200mililitrůVíno bílé
- 800gramůBrambory vařené
- 1600gramůKachna mražená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
77 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
- 3Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.